30 maj 2013

Cake Boss sponge - lagkagebunde

Jeg har fundet en ny opskrift på lagkagebunde som jeg udelukkende bruger herhjemme nu. Den er nem og lækker, og så er den mere fast end de andre opskrifter jeg har brugt.
Jeg er blevet temmelig træt af lagkagebunde der knækker når jeg skal balancere dem over på kagen. Men den her er bare super. Opskriften har jeg fundet her hos simplycupncakes. Der bliver skrevet at kagen er meget sød og at man sagtens kan skære lidt af sukkeret. Så derfor har jeg kun brugt 300 g sukker, men jeg synes at opskriften fungere fint alligevel.
4 æg
300 g sukker
1 tsk. vanilje essens/ekstrakt/aroma
1,5 dl sødmælk
60 g smør (flydende smør kan også bruges)
250 mel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt.

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur.

Pisk æggene med din kagespade til røremaskinen i 4 minutter på høj volumen. Har du en håndholdt bruger du bare piskeriset.
Tilsæt sukker og pisk igen i 4-5 minutter til det er let og luftigt. Tilsæt vaniljen og pisk på den laveste volumen indtil den er indarbejdet i dejen.
Bland de tørre ingredienser i en seperat skål. Hæld skiftevis melblanding, mælk og smør i sukker/æg massen og pisk kun til det lige er indarbejdet i dejen.

Kagen bages ved 160 grader uden varmluft i ca. 40 min. Bagetiden afhænger jo helt af formen og portionens størrelse.

Jeg brugte den her opskrift som den var til en firkantet form på 25x25 cm, og jeg kunne lige få 2 bunde ud af det. Jeg skulle ikke bruge mere da jeg altid har en mudcake bund nederst i mine kager. Men jeg syntes faktisk at bundene var lige tynde nok og vil lave dobbelt portion næste gang jeg skal lave samme størrelse (til 3 bunde ellers kun 1 1/2 til 2 bunde). Men jeg er altså også meget til høje kager og derfor også tykke bunde;).

Jeg er ikke selv super til at eksprimentere med opskrifter, men tænker at man kan erstatte noget af melet med kakao pulver for at få kakao bunde ud af det.

Til en rund form på 25 cm i diameter giver denne portion gange 1 1/2, 3 bunde på ca. 1 cm.

31 kommentarer:

 1. Jeg har bagt disse lækre bunde og de er bare gode. De bliver tunge og lidt svampede, ikke lette som lagkagebunde.
  De anbefales :-)

  SvarSlet
 2. Dejligt at kunne finde en af cake boss' opskrifter på din fantastiske side! Men du skriver at kagen skal bages ved 160 grader Uden varmluft? vil det sige den "normale standard varme" (altså varme fra top og bund) eller..?
  knus Katrine :)

  SvarSlet
 3. Hej Katrine
  Den er altså også super god:). Ja det er lige præcis det det er. Jeg får tit spørgsmål ang varmluft, derfor skriver jeg nu sådan i mine opskrifter:)

  SvarSlet
 4. Super! Ja, jeg skal nemlig til at bage dem nu :))

  SvarSlet
 5. Hej Annette. Jeg vil gerne prøve at lave en kage, med forskellig farve bunde. Ved ud om man kan dele bundene op og farve hver del af dejen? Jeg er mest bekymret i forhold til hvor lang tid de skal have, når det ikke er én stor samlet bund?

  Mvh Sarah

  SvarSlet
 6. Hej Sarah
  Det kan du sagtens:) det lyder spændende. Det vil jeg også kaste mig ud i en dag. Med hensyn til bagningen er det bare at holde øje og tjekke med en tandstik. Jeg ville tjekke efter 10-15 minutter:)

  SvarSlet
 7. lige den opskrift jeg skal bruge!kan jeg bage den i en bradepande eller skal jeg fordoble portionen?

  SvarSlet
 8. Det kommer an på hvor tyk din bund skal være. Jeg har lavet den i en 25x25 form og fik 2 meget tynde bunde ud af det. Jeg tror måske jeg ville lave 1 1/2 portion:)

  SvarSlet
 9. Super blog!:-) Når du bager bundene, bager du dem så i en bradepande eller i en form?
  Hilsen Emma

  SvarSlet
 10. Hej Emma
  Tak for de søde ord om bloggen:)
  Jeg bager altid i forme og deler kagen i bunde bagefter:).

  SvarSlet
 11. Hej :-)
  Jeg skal bage en kage, og jeg skal bruge 3 vanilje bunde. Jeg bager kagen i en firkantet form på bradepandestørelse, er der nok dej til det, i denne opskrift??:-)
  2) Hvornår tænker du at jeg skal bage kagen når jeg skal bruge kagen d.24 november

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa
   Nej det tror jeg ikke. Hvis du kigger oppe i opskriften har jeg givet eksempler på de størrelser forme jeg har brugt. Jeg ville sammenligne størrelserne med den form du skal bruge. Mit bud er at du i hvert fald skal lave dobbelt portion måske mere. Du kan faktisk bage den når du vil og smide den i fryseren. Det er så rart at have det gjort. Så tager du dem bare op den dag du skal fylde kagen:)

   Slet
 12. Hej Annette
  hvilken fyld ville du bruge til disse lagkage bunde?
  jeg står og skal lave en fødselsdags kage og vil enormt gerne ha noget hjælp til hvilken fyld jeg skal bruge, altså hvad der bliver bedst? og om du måske også kan anbefale nogen bær man kan komme i?:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa
   Jamen mine favoritter er hindbær mousse med hvid chokolade sammen med en chokolade creme af noget lækker chokolade. Det kan være mørk, lys, toblerone eller måske skildpadder:). Det er lidt smag og behag. Jeg bruger hindbær til min mousse, og den er super lækker med friske hindbær ovenpå moussen. Så det vil jeg gerne anbefale. Men det skal være de friske. Bruger du frosne som ikke skal varmebehandles skal du nemlig koge dem lidt først for at undgå bakterier. Det er ikke helt det samme med kogte hindbær ;). Det fyld jeg nævner kan du finde i fanen op øverst hvor der står opskrifter kagefyld:)

   Slet
 13. Tror du at man kan lave to af disse bunde, og så den nederste bund er noget marengs? Har tænkt mig at bruge hindbærfyld og vaniljecreme som fyld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Cathrine
   Det lyder lækkert med en bund af marengs:). Det har jeg også selv overvejet at få prøvet:). Og dine ideer til fyld lyder også lækkert:)

   Slet
 14. Kan jeg ikke bruge pulver vanilje i stedet for aroma det har jeg nemlig ikke hjemme?? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo det kan du sagtens:). Bare brug dobbelt op:)

   Slet
 15. Hej - jeg har lige prøvet at bage denne bund - enkelt portion, lavet lige efter din beskrivelse - sat i springform i ovnen i 40 minutter v 160 grader i gennemvarm alm ovn.
  Kagen falder sammen på midten til sidst - hvad går galt for mig?

  SvarSlet
 16. Hej Annette tror du man ville kunne tilsætte hvid chokolade til den her opskrift uden at skulle ændre på mængden af de andre ingredienser?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa:)
   Det må nok komme an på dn prøve, for det har jeg ingen anelse om. Ellers fin en kagedej med hvid chokolade i, og lav bunde af den. Der findes en hvid mudcake ved jeg, det må være løsningen:)

   Slet
 17. Hey igen, Louise her ^^
  Jeg tænkte, om man ville kunne bruge denne vanilje bund opskrift, og så komme bailey frostingen imellem, med nogle friske jordbær? :D Elsker selv at bage, men er ikke ligefrem den bedste til det, så ville spørge om din mening ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise:)
   Det er helt okay at du spøger:). Og ja det vil jeg da mene at du sagtens kan:), det ville nok være en lækker kombination:)

   Slet
  2. Hvad skal man gøre, hvis man har givet tiden og varmen der står der, men at dejen så ikke har bagt det helt store :/

   Slet
  3. Så må du give den noget mere. Brug evt en bagepind eller lign., så du kan teste undervejs. Synes du kagen begynder at blive meget mørk, sætter du sølvpapir over. Så bager den stadig, men bliver ikke brændt;)

   Slet
 18. Ville man kunne komme mandelessens i disse bunde? Den kage jeg vil lave skal kun være med hylleblomst creme inden i og vil så godt at bundene har lidt smag. Men er ikke den store mesterbager og er i tvivl om det vil blive godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Linda det kan du sagtens:). Det er jo det fantastiske med essenser, du kan tilsætte lige den smag du har lyst til, til det bagværk du synes:). Og jo mandel og hyldeblomst kan vel godt gå sammen:), det er jo en smagssag:)

   Slet
 19. Hej. Lyder som en lækker kage :) jef skal bage den i en form på 20x30, hvor høj vil du tro den bliver? Jef skal nemlig bruge 3 bunde som gerne skulle blive 1,5-2 cm og så skal jeg kunne få en kage der er 7 cm i højden i samme form. Håber du kan hjælpe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Puha Didde:), det var et rigtig godt spørgsmål. Umiddelbart ville jeg nok prøve med en portion x 3. Det giver muligvis tykkere bunde end du ønsker, men hellere at du kan skære af end at der er for lidt;)

   Slet
  2. Hej. Jeg har lige bagt lagkagebundene, men skal først lægge kagen sammen i aften. Hvordan opbevarer jeg dem bedst uden de bliver tørre? Skal jeg skære dem ud nu eller vente til jeg skal bruge dem?
   Tak for en super god blog :-)
   Hilsen Pia...

   Slet
  3. Hej Pia:)
   Hvis du først skal bruge kagen i aften ville jeg pakke den i noget film når den er afkølet. Eller en stor frysepose hvis du har sådan en. Jeg ville vente med at skære den i flere bunde til lige inden du skal bruge dem:)

   Slet

Spørg endelig løs hvis du har spørgsmål til indlægget herover eller andre kage ting:). Vær opmærksom på at din kommentar først bliver synlig når jeg har godkendt den. Dette er for at være sikker på at jeg får svaret alle.