12 februar 2012

Dåbskage til Cilje

En af mine kolleager spurgte for længe siden om jeg ikke ville lave en dåbs kage til deres lille datter. Det passede lige med en uges ferie fra jobbet;), så det ville jeg gerne.

Kagen er mudcake med hindbær mousse og toblerone creme, smurt op med vanilje smørcreme og som noget nyt har jeg brugt fondant fra FunCakes. Den var rigtig god at arbejde med synes jeg:).
Kagen blev meget enkel og fin, det ender mine kager som regel med at blive;). Men det vigtigste var at min kollega var helt vild med den. Jeg håber at I har en helt fantastisk barnedåb idag.:).
Kagen er 25 cm i diameter til 18-20 personer.

15 kommentarer:

 1. Jeg er meget imponeret over dine kager! jeg skal lave min yngste søns dåbskage om 18 dage. hvis den bare bliver ½ så flot som dine så er jeg glad! har liiige nogle spørgsmål - håber du kan hjælpe mig lidt på vej.
  1. har du erfaring med at overtrække med andet end fondant og så bare bruge fondant som pynt? og i så fald ved du så hvordan pynten sættes fast på marcipan el. chokoladeovertræk? har læst at man kan blande fondant og marcipan til overtræk. har du erfaringer med det?
  2. tror du mine bunde er friske nok hvis jeg bager dem torsdag? har ikke fryserplads.
  3. lige lidt uerfaren;-) datoen på en dåbskage - er det barnets fødselsdato eller datoen for dåben - lidt flovt.
  4. jeg laver min pynt i god tid. men kan jeg også farve den med farvepulver, eller skal jeg vente med det?
  på forhånd mange tak
  hilsen Amalie

  SvarSlet
 2. Hej
  Skal lave kage til 16,tror du jeg skal lave en på str med den du har her, da det ikke bliver en tung kage.
  Laver lyse lagkagebunde og blåbærmousse men med en lille smugle mere fløde så den bliver lidt mere lind (men ikke tynd) og alm flødecreme med makroner det vil de gerne have :o)
  På forhånd tak

  KH Nathalia

  SvarSlet
 3. sikke fin kage.
  er simpelthen nød til at spørge hvordan du har fået dine bogstaver så fine, jeg har SÅ mange problemer med min udstikker - som ummidbart ligner at den er identisk med dine bogstaver, men jeg havde så mange problemer igår da jeg skulle dekorere en 1års fødselsdagskage, det ville slet ikke som jeg ville, tror jeg brugte sammenlagt en time på 8 bogstaver?? har du et godt tip :-)

  SvarSlet
 4. Hej med Jer og tusind tak for Jeres kommetarer og spørgsmål:). Jeg undskylder det sene svar som skyldes travlhed i min webshop samt klargørelse til livsstils messen på Gavnø slot i bededagene.:)
  Amalie jeg kan regne ud at du har lavet dåbskage nu, jeg håber at du fandt de svar du søgte og fik lavet en fin dåbskage:)
  Nathalia det er nok et meget godt bud på størrelsen af kagen:)
  Malene. Ja jeg ved at der er rigtig mange der har problemer med de her bogstav lineal udstikkere. Jeg gør det at jeg ruller fondanten ud, lader den ligge nogle minutter så den bliver lidt hård på overfladen. Så tager jeg lidt maizena og en pensel og duster de bogstaver jeg nu skal bruge på linealen. Så udstikker jeg bogstavet og håber at det bliver på bordet og ikke bliver siddende i linealen. Herefter tager jeg en hobby kniv og skærer simpel hen de flossede kanter der kan være hist og pist væk. Og vupti så har jeg rigtig flotte bogstaver:). Jeg håber det er en hjælp:)

  SvarSlet
 5. Hej, super flot kage, du laver nogle super spændende ting, jeg følger nu din blog, og håber at du vil tage et kig forbi min også :)

  SvarSlet
 6. Hej Annette
  hvad hedder dine bogstaver og hvor store er de bare sådan ca.
  mvh. Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er Funky alphabet jeg har brugt, det er lineal udstikkere. Find dem på google. Mener de er 2-3 cm høje.

   Slet
 7. Hej annette! Jeg har brugt din opskrift til chokolade muffins... så synes lige du skulle kigge forbi mit indlæg om dem her: http://cphcandybysophia.blogspot.com/2012/04/lets-bake.html
  knus sophia:-D

  SvarSlet
 8. Super flotte kager! Man får helt lyst til at kaste sig ud i det :) Hvor meget fondant bruger du ca. til en kage til 18-20 pers.? Mvh. Sanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange der spørger om mængden på fondant og jeg kan faktisk ikke svare på det. Jeg ruller som regel 1 kg ud til kagerne og skærer så resten af. Mit bud må være omkring 500 g:)

   Slet
 9. Jeg har lige kigget på dit album over dine tidligere kager og kan kun sige en ting.... du er en kunster med de kager. jeg har selv overvejet at gå i gang med at lave nogle flotte kager til fødselsdage og andet. jeg ville gerne høre hvordan du kom igang, og om der er nogle fif du kan give en der elsker at være kunstnerisk men ikke rigtigt kan finde ud af at lave sådan nogle sko som dem du har lavet.

  MHV Joy

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Joy
   Din kommentar her har da forputtet sig, for den er da godt nok gammel. Nå, men til dit spørgsmål kan jeg anbefale google:). Da jeg ville gå igang med den her fantastiske hobby søgte jeg alverdens kager på google. Både på dansk og engelske. Amerikanerne er altså virkelig dygtige til det:). Med hensyn til sko, jamen der gjorde jeg det samme:). Skrev noget med fondant sko eller på engelsk;). Så kom der masser af billeder og skabeloner lige til at printe ud:).
   Held og lykke med det:)

   Slet
 10. Sikke en flot, flot dåbskage. Må jeg spørge - den lilla fondant har du købt den færdig eller har du selv indfarvet den ud fra hvid? Er lidt i tvivl om, hvad der er bedst

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa
   Jeg synes det afhænger helt af din tid og tålmodighed;). For de er lige gode at arbejde med, altså fondant du har farvet eller det der er indfarvet i forvejen. Den her opover har jeg selv farvet med sugar flair pasta farve grape violet:)

   Slet

Spørg endelig løs hvis du har spørgsmål til indlægget herover eller andre kage ting:). Vær opmærksom på at din kommentar først bliver synlig når jeg har godkendt den. Dette er for at være sikker på at jeg får svaret alle.